KITOKIA SAVAITĖ  2021 – MOKOMĖS ŽAISDAMI Išbandyk save ir atsakyk į klausimą „Marijos tėtis turi 5 dukras: Čača, Čeča, Čiča, Čoča, … Koks penktos dukros vardas?“

Home / Naujienos / KITOKIA SAVAITĖ  2021 – MOKOMĖS ŽAISDAMI Išbandyk save ir atsakyk į klausimą „Marijos tėtis turi 5 dukras: Čača, Čeča, Čiča, Čoča, … Koks penktos dukros vardas?“

 Kitokia savaitė mūsų mokyklos 1-4 kl. mokinių labai laukiama. Šiais mokslo metais specialiųjų poreikių mokinius logopedė pakvietė pakeliauti Lietuvos kloniais ir miškais, pastebėti augalus ir gyvūnus, susipažinti su įdomiais žmonėmis.

Pirmokams logopedė pasiūlė žaidimą-viktoriną „Skonis ir kvapas“ ir suteikė galimybę „pasimėgauti“ lietuviškomis uogelėmis.

Antrokai turėjo puikią progą pasivaržyti žiniomis ir įsitikinti, kiek pažįsta Lietuvą (žaidimas-viktorina „Ar pažįsti Lietuvą?“).

Trečiokai galėjo pasitikrinti Lietuvos geografijos žinias (žaidimas-viktorina „Sparčiu žingsniu…“).

Na, o ketvirtokai tyrinėjo Lietuvos net 31 rūšies žvėrių gyvenimą (žaidimas-viktorina „Lietuvos miškų žvėrys“).

Taip pat visą savaitę vyko įdomioji viktorina KAHOOT platformoje „Išbandyk – praturtėsi!“. Viktorinoje dalyvavo 1-4 klasių mokiniai. Sunkiausiai sekėsi įveikti šiuos klausimus:

  • „Marijos tėtis turi 5 dukras: Čača, Čeča, Čiča, Čoča, … Koks penktos dukros vardas?“ (Marija)
  • Pavalgęs jis dažniausiai nukrenta nuo kėdės? (Gustavas iš LRT laidos vaikams „Gustavo enciklopedija)
  • Kaip vadinasi rodomasis pirštas? (smilius)

Ar ne smagu išbandyti save? Turbūt ir visa šeima skubėjo į pagalbą! Tai tuo ir žavi ši savaitė, nes viskas vyko kitaip nei įprasta!!!

Šiomis veiklomis siekėme lavinti specialiųjų poreikių mokinių pažintinius procesus, pagilinti skaitymo įgūdžius, plėtoti žodyną ir viešąjį kalbėjimą, skatinti saviraišką, bendrystę, tolerantiškumą ir pakantumą.

Soc. pedagogė Indra ir logopedė Laima