Projektinė veikla 2b klasėje

Home / Naujienos / Projektinė veikla 2b klasėje

Dvi savaites 2b klasėje buvo organizuojami projektai: ,,Namai ir apranga kitose šalyse‘‘, .,,Ką mena nuotraukos‘‘, ,,Ką mena daiktai‘‘. Atliekant šiuos projektus buvo integruojamos lietuvių kalbos, pasaulio pažinimo, dailės ir technologijų, matematikos pamokos. Mokiniai rinko informaciją, tyrinėjo, klausė senelių, prisiminė promočiutes ir prosenelius. Visi kartu domėjosi, kaip keičiasi laikmetis naudojant namų apyvokos daiktus. Mokiniai sužinojo, kada atsirado elektra ir kitus svarbius dalykus. Piešė, naudojo multimediją, klijavo ir analizavo. Atpasakojimo tema – puikiai įtvirtinta.

 

 

Pasiteiravus mokinių, kaip jie jautėsi rinkdami ir pristatydami savo projektus? Atsakymas buvo vienareikšmis – rankų miškas, ir garsus: PATIKO. Šiuolaikinis požiūris į ugdymą yra labai svarbus. Tai – skatina individualius mokinio gebėjimus, komunikaciją.

 

Mokytojos pastebėjimas – ne tik kalbėjo mokinių žodžiai, bet ir akys. Jiems šeimos istorija yra labai svarbi. Mokytojui grįžtamasis ryšys – tai didžiausia DOVANA.

 

Mokytoja Daiva Zakarauskaitė