Menu Close

Ekologinio ūkio ypatumai

Rugsėjo 25 d. 3a ir 3c klasės mokiniai lankėsi ekologiniame ūkyje – Anykščių rajone, įsikūrusioje „Marijos trobelėje“ ir dalyvavo STEAM bioinžinerijos projektinėje veikloje, kuri susijusi su maistu ir ekologija. Pirmiausia, sodybos šeimininkas papasakojo vaikams apie obuolių naudą sveikatai, supažindino su obuolių sūrio gaminimo technologija. Trečiokai ragavo obuolių sūrio, obuolių traškučių, ekologiškų „guminukų“ ir negalėjo patikėti, kad gali būti taip skanu!

Taip pat kūrė meninius paveikslus, naudodami karamelę, obuolius bei kitus džiovintus vaisius. Diskutavo apie ekologiją, tvarumą ir sveikatai palankius produktus. Degustavo net ekologiškų ledų! Be to, daug sportavo gryname ore, dalyvaudami lobio paieškose. Po šios veiklos apsipirko sveiko maisto turgelyje.

Vėliau vyko į mišką stebėti danielių, tačiau dėl triukšmo pavyko pamatyti tik jų uodegėles..

Smagiai ir greitai praėjo laikas gamtoje. Grįžome su lauktuvėmis ir idėjomis, kaip nustebinti savo draugus ir artimuosius ekologiškais maisto produktais!

Mokytojos Edita ir Neringa

Tūkstantmečio mokyklos

 

Skip to content