Menu Close

Kaip išsikepti itališką picą?!

2a klasės mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime picerijoje „Tik Pizza“. Čia jie sužinojo, kad picos kilo iš varguolių paplotėlio, kepto ant akmens, o itališkos picos būtinai kepamos malkomis kūrenamoje krosnyje ir turi traškų kraštelį. Pamatė, kaip įgudusios kepėjos mikliai rankomis išsuka picos padą, nustebo išgirdę, kad per dieną kartais iškepama apie 300 picų. Pasiskirstę komandomis paruošė picas, atsargiai jas nešė į virtuvę. Stebėjo, kaip 320ºC temperatūroje picos krašteliai ėmė kilti, pūstis ir po 5 minučių karšta, kvapni pica jau gulėjo ant padėklo. Beliko tik žolelėmis pabarstyti. O tada vaikai picas atsargiai parsinešė ir … jos akimirksniu dingo. Po rimto darbo laukė pramogos vaikų žaidimų kambaryje.
Mokytoja Birutė Kolinienė
Skip to content