3c klasės mokiniai lapkričio 22 d. dalyvavo projektinėje veikloje „Skęsta – tirpsta – plūduriuoja“. Trečiokai gamino ne tik obuolių pyragą, bet ir tyrinėjo, kaip skirtingi ingredientai sąveikauja skystyje.
Pirmiausia mokiniai perskaitė obuolių pyrago receptą, suprato gaminimo eigą, susipažino su reikalingais ingredientais. Išsikėlė hipotezę apie tai, kurie ingredientai gali skęsti, tirpti ar plūduriuoti. Vėliau ėjo į turgų pirkti reikalingų produktų, o grįžę – pradėjo gaminti pyragą. Pasiskirstę į dvi komandas ir išsirinkę grupių vadovus, mokiniai pjaustė obuolius, sekė darbo eigą ir ruošė tešlą, stebėjo, kaip produktai sąveikauja su skysčiu. Mokiniai išsiaiškino, kad cukrus tirpo, aliejus plūduriavo, o obuoliai – priklausomai nuo apdorojimo – plūduriavo arba skendo.
Na, o kai darbas buvo baigtas ir pyragas iškepęs, mokiniai, ragaudami šį skanėstą, dalinosi savo įspūdžiais apie gaminimo procesą: kokius naujus įgūdžius įgijo, kas buvo lengviausia, o kas sunkiausia. Visų nuomonės sutapo – visiems buvo smagu dalyvauti bendroje patyriminėje veikloje! Šios projekto metu trečiokai tobulino pažinimo, komunikavimo, emocinę kompetencijas.