Menu Close

Sveikuoliškų saldumynų gaminimas

Balandžio 29 d. 4a klasės mokiniai lankėsi Panevėžio kraštotyros muziejuje ir dalyvavo edukacinėje pamokoje „Saldu kartu“. Susipažinę su saldumynų istorija Lietuvoje ir Panevėžyje, vaišinosi apelsinais ir siūlė apelsinų žievelių perdirbimo būdus. Skanavo juodą duoną su sviestu, medumi ir graikišku riešutu. Patirties įgijo ruošdami sveikuoliškus saldumynus. Pasikeisdami trynė datules, smulkino riešutus, maišė su kakava. Iš gautos masės formavo rutuliukus, juos apvoliojo kokoso drožlėse. Suprato, kaip galima saldumynus paversti sveikais ir skaniais. Gamindami ir ragaudami lavino skonio ir uoslės receptorius.
Mokytoja Laimutė
Skip to content