Protmūšis „Lietuva – tai aš“

Home / Naujienos / Protmūšis „Lietuva – tai aš“
Kovo 7 dieną Panevėžio pradinėje mokykloje vyko Panevėžio miesto mokyklų 1-2 klasių mokinių protmūšis „Lietuva – tai aš“. Į renginį atvyko „Ąžuolo“ progimnazijos, Beržų progimnazijos, Vytauto Mikalausko menų gimnazijos, Alfonso Lipniūno progimnazijos, Rožyno progimnazijos, „Saulėtekio“ progimnazijos, „Šaltinio“ progimnazijos, V. Žemkalnio gimnazijos, „Vilties“ progimnazijos, „Vyturio“ progimnazijos, „Žemynos“ progimnazijos komandos. Komandų laukė įdomūs faktai apie Lietuvos įvykius, žmones, lankytinas vietas, tradicijas. Komandų kapitonų laukė kapitonų rungtis, kurią laimėjo „Ažuolo“ progimnazijos mokinys Benas Bartkus.
Visų užduočių atlikimą stebėjo ir komandas vertino Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Audronė Bagdanskienė, pradinių klasių mokytoja, metodininkė Vaida Ūsienė, pradinės mokyklos direktorė Kristina Žaltauskienė.
Renginio metu skambėjo linksmos pradinės mokyklos mokinukų dainos, visus kartu kvietė šokti tautinių šokių kolektyvo „Saulužė“ šokėjai (vadovai R. ir L. Bakanauskai). Renginį vedė Panevėžio pradinės mokyklos socialinė pedagogė Lina Seferoglu.
Suskaičiavus visus balus, buvo paskelbti protmūšio „Lietuva – tai aš“ nugalėtojai:
I vieta – „Žemynos“ progimnazijos komanda ;
II vieta – „Ąžuolo“ progimnazijos komanda;
III vieta -pradinės mokyklos komanda.
Visi protmūšio „Lietuva – tai aš“ dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir tradiciniu, lietuvišku skanėstu – šakočiu. Na, o I-III vietų laimėtojai džiaugėsi diplomais ir asmeninėmis dovanėlėmis.
Buvo smagus renginys, kurio metu mokiniai ne tik tobulino kultūrinę, komunikavimo, pažinimo kompetencijas, bet ir puikiai bendradarbiavo ir dirbo komandose!
Susitiksime kitais metais!
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Dalia